nieuws

Man achter 'poepbordjesactie' in Kampen blijkt inwoner van de wijk Brunnepe

Een man uit de wijk Bruneppe in Kampen zit achter de 'poepbordenactie' in de stad aan de IJssel. De man meldde zich bij een journalist van De Stentor. Zeker vijf straatnamen in Kampen werden de afgelopen dagen veranderd in namen die verwijzen naar hondenpoep.
Ergernis over hondenpoep is de reden geweest voor de Brunneper om her en der in Kampen straatnamen te wijzigen in onwelriekende varianten. Zo schrijft De Stentor. De man wil niet met naam en toenaam in de krant, maar hij wilde wel meer kwijt over zijn motivatie. "Onlangs liep ik met een kennis uit Zwolle over het Gait L. Berkpad en toen lag er overal langs die weg hondenpoep. Ik schaamde me voor mijn stad. Bij wijze van ludiek protest heb ik daarna, met behulp van blauw en wit papier, het straatnaambordje veranderd in Gait L. Poeppad."

Kampen snapt de hint

De gemeente Kampen laat weten voorlopig actie te zullen ondernemen tegen de actievoerder. Wel snapt de gemeente het signaal dat de man met de actie wilde afgeven. De overlast door hondenpoep komt (wederom) op de agenda, beloofde een woordvoerder van de gemeente Kampen.
Eind 2011 was er al eens een actie waarbij posters tegen hondenpoep door de stad werden verspreid. Ook kondigde de gemeente Kampen in oktober aan nog strenger op te treden tegen de overlast van hondenpoep.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.