nieuws

Wolf die rondliep in Twente heeft zich net over de grens in Duitsland gevestigd

DNA-onderzoek heeft vastgesteld dat er zich één wolf heeft gevestigd in het gebied tussen Nordhorn en Meppen in Duitsland. Deze wolf, een vrouwtje, heeft in april en mei ook een aantal keren in Noordoost Twente rondgelopen. Dat zegt boswachter en wolvenkenner Roel Korbee van Staatsbosbeheer.
De wolf komt oorspronkelijk uit de omgeving van Garthoff, aan de oostkant van de Duitse deelstaat Niedersachsen. Daar wonen meerdere roedels. Hemelsbreed zo'n tweehonderd kilometer verwijderd van het gebied waarin de wolf zich nu heeft gevestigd.
Korbee denkt dat de wolf zich vaker in Twente zal laten zien. "Het feit is dat zij nog steeds vlak over de grens rondloopt. Dus een uitstapje deze kant op behoort tot de mogelijkheden." Het zal volgens Korbee nog wel even duren voordat er zich een wolf of een roedel wolven in Nederland gaat vestigen. "Ik verwacht eerder dat er een roedel komt bij een van de twee militaire oefenterreinen in Duitsland. Nakomelingen uit die roedel zouden rond kunnen gaan zwerven deze kant op. Dan zouden ze hier hun neus kunnen laten zien."

Natuurgebieden over de grens te onrustig

Natuurgebied het Springendal bij Ootmarsum of het gebied rondom vliegveld Twente bij Enschede zijn volgens Korbee niet groot en rustig genoeg voor wolven om er zich te vestigen. "De wolf zoekt die gebieden op die rustiger zijn. Maar het kan dus best wel zijn dat ze door de omgeving van Twente struinen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.