nieuws

Het wachten zit er op voor de kinderen: Sinterklaas is weer in het land!

Het lange wachten zit er weer op: Sinterklaas is weer in Nederland! Gisteravond kwam hij al aan in Ommen, vandaag komt hij ook aan in een heel groot deel van de provincie. Vanochtend voer de Sint onder meer naar Kampen.
Elk jaar is Sinterklaas er maar druk mee: in zo'n beetje heel Nederland komt hij op dezelfde dag aan. Gelukkig zijn er hulp-Sinterklazen die Sinterklaas hier en daar uit de brand helpen, zodat het feest in de hele provincie echt kan beginnen.
De goedheiligman werd in Kampen door duizenden kinderen opgewacht. Hij voer met zijn boot voor het eerst sinds jaren weer onder de stadsbrug door. Ook zat de Sint tijdens de traditionele rijtoer door de stad niet in een koets maar 'gewoon' weer op zijn paard.
Ook in Enschede stonden duizenden mensen aan de kade van de haven te wachten op de pakjesboot en dat zal in de andere plaatsen niet anders zijn. Sinterklaas komt vandaag onder meer ook in aan in Almelo, Zwolle, Hengelo, Hardenberg, Dalfsen, Steenwijk, Hasselt, Raalte en Markelo. Morgen staan onder meer Losser en Oldenzaal op het programma.
En nu is het afwachten of alle cadeautjes ook meegekomen zijn uit Spanje, het duurt nog bijna drie weken tot pakjesavond...
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.