Nieuws

Theater De Spiegel: podiumlicht blijft uit, sfeerverlichting gaat aan!

Omdat het licht op het podium 's avonds uit blijft tijdens de avondlockdown, heeft theater De Spiegel in Zwolle de gangen en de foyer extra verlicht. Vooral met kerstverlichting. "Door de groten glazen pui brengen we toch wat licht en vooral sfeer naar buiten", zegt Rob Zuidema, directeur van Zwolse theaters.
Iedereen kan volgens Zwolse Theaters met deze dagen wel wat licht en warmte gebruiken. "Als aan het einde van de dag om vijf uur het licht op het podium niet aan mag, doen wij juist onze duidelijk zichtbare sfeerverlichting aan" zegt Zuidema. De Spiegel is dan als het ware een soort baken van de stad die moed en levenslust uitstraalt.

Maak foto's!

De directeur roept iedereen op om 's avonds een foto van te maken van het theater en die via facebook op te sturen. Uit de inzenders worden enkele gratis toegangskaarten verloot als de lockdown weer voorbij is en het theater open mag.

Vijf uur: licht aan!

Wethouder Monique Schuttenbeld van de stad Zwolle deed donderdagmiddag om vijf uur de verlichting aan. Ze stond voor het gebouw en bediende de verlichting met een tablet. Met uitzondering van het personeel van Zwolse theaters was er geen publiek aanwezig.
Vorig jaar was de Spiegel ook op een bijzonder manier verlicht. Dat gebeurde toen op de achtergevel van het gebouw. Daar werden grote kleurvlakken, figuren en teksten geprojecteerd die de mensen die er naar keken moed in sprak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.