nieuws

Raad van State verbaasd over dwangsommen appartementen Bergweide Deventer

De appartementen boven de winkel
De appartementen boven de winkel
De Raad van State heeft vrijdag haar verbazing geuit over de dwangsom die de gemeente Deventer aan Deventenaar Hans Meibergen heeft opgelegd.
Meibergen is eigenaar van een muziekzaak met daarboven appartementen op industrieterrein Bergweide in Deventer. Hij zit al langere tijd in conflict met het college die de appartementen wil sluiten.

Dwangsommen

Inmiddels zijn er duizenden euro's aan dwangsommen opgelegd omdat het college vindt dat de woningen op het industrieterrein alleen gebruikt mogen worden als bedrijfswoning. De dwangsommen worden tot de uitspraak van de hoogste rechter niet geïnd.
Eigenaar Hans Meibergen wijst op de bouwvergunning uit 1956 die ook andersoortige bewoning zou toelaten. Hij kreeg bovendien in 2006 een vergunning van de gemeente voor kamerbewoning in zijn pand. Meibergen vindt ook dat de gemeente geen reden heeft om nu nog met een dwangsom te komen.

Bewoning toestaan

De gemeenteraad heeft het college in maart van dit jaar opgedragen om de bewoning aan de Kamperstraat en bedrijventerrein Bergweide te gedogen. Volgens de gemeentewoordvoerder wil het nieuwe college van Deventer de motie van de gemeenteraad niet uitvoeren omdat bewoning grote bedrijven in de buurt beperkt bij uitbreiding.
Het verbaast de hoogste rechter dat Meibergen toch door de gemeente wordt aangepakt, terwijl op meerdere plekken op Bergweide illegaal wordt gewoond.
De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.