Nieuws

Alle ballen op het weekend: sportclubs hebben het druk nu avondtrainingen niet doorgaan

Omdat we na vijf uur 's middags niet mogen sporten, zijn veel trainingen en oefenwedstrijden verplaatst naar het weekend. En dus is het druk bij sportverenigingen die halsoverkop het schema hebben omgegooid. We namen een kijkje bij twee verenigingen in Zwolle.
Bij TC'92 in de Zwolse wijk Stadshagen krijgen zo'n 450 mensen tennistraining in de avonduren, verdeeld over vier banen. Vooral volwassenen slaan nu in het weekend een balletje. Ook de Krav Maga-lessen zijn voor een deel verplaatst naar de zaterdagochtend, waar het gezellig druk was:

Uitlaatklep

Zowel bij de tennisclub als bij Krav Maga hopen ze dat de avondlessen snel weer door kunnen gaan. Voor veel mensen is sporten een uitlaatklep om na het werk energie kwijt te kunnen. Maar helaas zit dat er voorlopig waarschijnlijk niet in; ze krijgen de roosters niet sluitend. Deels door de beperkte beschikbaarheid van accommodaties, maar ook door de planning van de sporters.

Voordelen

Toch zijn er ook voordelen aan sportvrije avonden, zegt één van de tennissters bij TC'92. Het hele gezin zit nu 's avonds samen aan tafel. En dat is ook wat waard.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.