nieuws

Huisartsen uit Twente naar Tanzania voor nascholing

Zo'n 30 huisartsen en 11 ziekenhuisspecialisten uit Twente zijn vanochtend vertrokken naar Tanzania voor een nascholingsproject. De artsen gaan collega's bezoeken die in het Afrikaanse land in ziekenhuizen werken en hulp verlenen op plekken waar het slecht gesteld is met de gezondheidszorg.
Huisarts Lennard Hiltemann uit Enschede, bestuurslid van de Stichting Tweega Medica, noemt Tanzania voor de Twentse artsen een mooi doel om naar toe te gaan. "Het is mooi om artsen te laten zien wat voor mooi werk je kunt doen. Niets is mooier dan aan den lijve te ondervinden hoe dat is in een land als Tanzania en wat er daar allemaal gebeurt."
Tweega Medica verzorgt zorg op afgelegen plekken in Tanzania. "We merken dat het moeilijk is om goede artsen op afgelegen plekken te krijgen, Tanzanianen willen daar niet werken. De gezondheidszorg is daar beneden peil, in de grote steden is het van redelijk niveau." De Twentse artsen gaan tijdens hun reis onder meer ziekenhuizen in de afgelegen gebieden bezoeken om daar een kijkje in de keuken te nemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.