nieuws

24 mensen aangehouden bij grote grenscontrole

De politie heeft gisteren bij een grote grenscontrole 24 mensen aangehouden. In totaal werden er ruim 5700 mensen gecontroleerd.
De politie hield samen met andere opsporingsinstanties in het Nederlandse en Duitse grensgebied, van Groningen tot Aken, een grootschalige internationale veiligheidscontrole. Op verschillende plekken langs de grens werden voertuigen gecontroleerd en grondig doorzocht. Ook werd er gecontroleerd in treinen en op luchthavens.
Er werden 4382 voertuigen en 5733 mensen gecontroleerd. Tijdens de controle is er onder meer drugs, een mes en illegale shag in beslag genomen. Er werden mensen aangehouden in verband met de opiumwet en vreemdelingenwetgeving. Ook werden meerdere mensen bekeurd voor verkeersovertredingen.
De grootschalige controle was vooral gericht op het tegengaan van grensoverschrijdende criminaliteit. Nederland heeft, net als veel omringende landen, last van mobiele bendes die Europa doorreizen met het doel een veelvoud vermogensdelicten te plegen. De bendes houden zich vooral bezig met woninginbraken, winkeldiefstal, straatroven en zakkenrollerij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.