Amateurvoetbal

Winterstop begonnen in het amateurvoetbal na besluit KNVB

Geen amateurvoetbal meer na komend weekend
Geen amateurvoetbal meer na komend weekend © Orange Pictures
Voor de voetballers in het amateurvoetbal is de winterstop begonnen. De KNVB heeft de laatste twee speelronden uit het programma gehaald nadat bekend is geworden dat er definitief na 17.00 uur niet meer gesport mag worden.
Wedstrijden kunnen dus wel gespeeld worden, maar getraind worden kan er niet. Daarom is het volgens de bond onverantwoord om door te gaan met de competities in de A-categorie. In de B-categorie mag nog wel worden gevoetbald omdat dat op recreatief niveau is en dus minder inspannend. De beslissingen zijn genomen na overleg met Voetbal Medisch Centrum.

Komend weekend

Clubs kunnen er wel voor kiezen om op vrijwillige basis tegen elkaar te oefenen. Voor komend weekend was het programma er ook al uitgehaald, maar gaf de KNVB wel de mogelijkheid om inhaalwedstrijden te spelen om de verschillen in de stand weer een beetje gelijk te trekken. Er zijn maar enkele clubs die gebruik maken van deze optie. Kijk op onze uitslagenpagina welke wedstrijden er wel door gaan.

Welke klassen?

Er wordt dus na komend weekend niet meer gespeeld in de Tweede Divisie tot en met de vijfde klasse. Ook in de reserve hoofdklasse tot en met de derde klasse, de Onder 23 divisies, het vrouwenvoetbal tot en met de derde klasse. De Vrouwen Eredivisie valt ook onder de categorie A, maar mag wel doorgaan om het het op het hoogste niveau is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.