Nieuws

Twence: Alle aandeelhouders moeten mee

Afvalberg
Afvalberg © iStock / Getty Images
Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van Twence gaat akkoord met een nieuw contract voor onbepaalde tijd. Dit contract moet halverwege 2022 ingaan.
Donderdagmiddag was de aandeelhoudersvergadering en zoals verwacht willen de meesten dit eerder afgesproken contract voor onbepaalde tijd aangaan.
Lees meer:
Almelo, Oldenzaal, Twenterand en Rijssen-Holten zijn de gemeenten die uit dit samenwerkingsverband willen stappen. Nu zij geen van de andere 11 gemeenten achter zich hebben gekregen is de enige manier om uit Twence te stappen een gang naar de rechter.
Wurggreep
De vier gemeenten die willen stoppen als aandeelhouder hebben als nadeel dat ze hun aandelen alleen aan de andere aandeelhouders mogen verkopen en die bieden in hun ogen een veel te lage prijs. Ze voelen zich gevangen in een lang geleden opgesteld contract.
Bemiddelaar
De veertien Twentse gemeenten en de Achterhoekse gemeente Berkelland hebben eerder al Commissaris van de Koning Andries Heidema gevraagd te bemiddelen in dit conflict en die heeft nu Boele Staal aangewezen als vredestichter. Staal was in 2017 en 2018 waarnemend Commissaris van de Koning in Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.