Nieuws

Vrouw uit Schalkhaar zwaargewond na aanrijding met kraanwagen

Een 60-jarige vrouw uit Schalkhaar raakte zwaargewond na een aanrijding met een kraanwagen
Een 60-jarige vrouw uit Schalkhaar raakte zwaargewond na een aanrijding met een kraanwagen © News United / Luciano de Graaf
Een 60-jarige vrouw uit Schalkhaar is vanochtend zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een kraanwagen. Het ongeluk gebeurde op de A1 nabij Radio Kootwijk, een buurtschap in de gemeente Apeldoorn. De bestuurder van de kraanwagen is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.
De kraanwagenchauffeur had twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd, bleek op het politiebureau. Het voertuig reed dwars door de vangrail en kwam op de andere weghelft terecht. Daarbij raakte hij de auto van de zestigjarige Schalkhaarse.
De vrouw is met spoed naar het ziekhuis in Apeldoorn gebracht. De bestuurder van de kraanwagen raakte ook gewond en werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. De linkerrijstrook was vanwege het ongeluk tijdelijk tussen Hoenderloo en Kootwijk in beide richtingen afgesloten. Inmiddels is de strook alleen nog in de richting van Apeldoorn dicht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.