Go Ahead-icoon Wietse Veenstra in Groot Onderhoud: "Toen ik was gevlogen kwam de adelaar naar Deventer"

Hij is een van de boegbeelden van de gouden generatie van Go Ahead. En Wietse Veenstra (75) volgt zijn club nog altijd op de voet. Hij ademt rood en geel. De negenvoudig international van Oranje in aanloop naar de derby met FC Twente stond vanochtend in de basis van het Radio Oost-programma Groot Onderhoud: "Morgen wordt het ook weer een heerlijke clash. Dat waren de wedstrijden in die tijd met grote namen. Dit is de Derby van het Oosten."

Veenstra, geboren in het Groningse Scheemda, is inmiddels niet meer weg te denken uit zijn stad Deventer. Hij debuteerde in 1964 in het shirt van Go Ahead, waar Veenstra uitgroeide tot een smaakmaker. "Ik was een creatieve aanvaller en vrij technisch. Ik kon alleen niet verdedigen", glimlacht hij. "Het was een prachtige tijd."

Wietse Veenstra   (Foto: Paul Schabbink/RTV Oost)
Wietse Veenstra (Foto: Paul Schabbink/RTV Oost)

PSV en België

Na zijn loopbaan in Deventer trok Veenstra naar Eindhoven om te voetballen bij PSV. Na twee seizoenen trok hij naar België, waar hij "leefde als god in Frankrijk" en ook landskampioen werd met RWDM. "Een prachtige tijd. Ik heb er goed geleefd. Te misschien wel, maar heb er totaal geen spijt van", zegt hij.

Podcast

Wil je de uitzending beluisteren met prachtige anekdotes uit het flamboyante leven van Veenstra? Ga dan naar jouw favoriete podcast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL GO AHEAD EAGLES
Deel dit artikel: