Wat deed Caroline van der Plas in de Kamer met een mini-trekkertje uit Vroomshoop?

Een mens ruimt wel eens wat op. Zo kwam de 78-jarige Annie Tepper op haar zolder twee zelfgemaakte mini-trekkertjes tegen. "Die zijn leuk voor de werkkamer van BBB-Kamerlid Caroline van der Plas", bedacht ze zich. Tot haar verbazing kwam één van de trekkertjes verder in Den Haag dan ze had kunnen denken: bij landbouwminister Schouten op de werkkamer.

Annie Tepper mag dan al bijna tachtig jaar oud zijn, de belangstelling voor het landbouwbedrijf is de boerendochter uit Vroomshoop nooit kwijtgeraakt. De boerderij van haar familie wordt intussen al door de vierde generatie bestierd.

Zwolle, Amsterdam, Den Haag

Daarbij heeft ook het landbouwbeleid nog steeds de volle aandacht van Annie Tepper. De protestacties in Den Haag en Amsterdam, maar ook in Zwolle volgde ze op de voet.

Zo maakte ze ook, op afstand, kennis met Caroline van der Plas, die er bij de Kamerverkiezingen eerder dit jaar zelfs in slaagde om met haar partij Boer Burger Beweging een zetel in de Tweede Kamer te veroveren.

Werkkamer Van der Plas

Toen Annie Tepper de mini-trekkertjes op haar zolder vond, leek het haar wel leuk als die kleine boerenvoertuigjes op de werkkamer van het huidige politieke gezicht van de boeren zouden komen te staan.

Via haar nichtje Ingrid Tepper wist ze de trekkertjes bij Caroline van der Plas te krijgen. Zij zette ze echter niet allebei op haar eigen werkkamer maar overhandigde er tijdens een debat één aan demissionair landbouwminister Carola Schouten. "Als een herinnering, niet alleen aan de slechte tijden, maar ook aan de goede tijden."

En de minister bedankte Annie Tepper via Twitter persoonlijk voor het trekkertje, dat een mooi plekje krijgt op het bureau van haar werkkamer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
DEVENTER VROOMSHOOP SALLAND
Deel dit artikel: