nieuws

Prins Clemens I van c.v. De Tolmennekes Wierden

Hooghedenspan Wierden
Hooghedenspan Wierden
De 41e Prins van c.v. De Tolmennekes is geworden ... Prins Clemens I. Samen met zijn vrouw, Prinses Ellen en hun vrienden, Adjudant Gerard, Adjudant Rene en Hoflady Monique, zullen zij voorop gaan tijdens het carnaval in Wierden. Zij regeren onder het motto: ’t Geet oe good, bie al waj doot’!
Zaterdagavond 15 november 2014 was het zover. Tijdens het Prinsenbal in zalencentrum ’t Anker in Wierden werden de hoogheden van c.v. De Tolmennekes van het carnavalsseizoen 2014 - 2015 bekend gemaakt. Clemens Perik (1967) is, net als zijn adjudanten, geboren en getogen in Wierden. Samen met prinses Ellen heeft hij drie kinderen. In het dagelijks leven is Perik werkzaam als servicemanager en in zijn vrije tijd doet hij aan voetballen en wielrennen.
Carnavalsvereniging De Tolmennekes is opgericht in 1974 door leden van de gymvereniging Sport en Vriendschap en de winkeliersvereniging in Wierden. Als residentie werd gekozen voor café De Zwaan. Hier komt ook de naam van de vereniging vandaan. Het café was ooit een tolhuis, toen er nog tol betaald moest worden om gebruik te maken van de dijk tussen Wierden en Almelo. Eind jaren tachtig verhuisde de vereniging naar haar huidige residentie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.