Nieuws

Drie mannen opgepakt voor inbraakpoging bij tandartsenpraktijk Enschede

Drie mannen opgepakt voor inbraakpoging bij tandartsenpraktijk Enschede
Drie mannen opgepakt voor inbraakpoging bij tandartsenpraktijk Enschede © Politie
De politie heeft gisteravond drie mannen opgepakt voor een inbraakpoging bij een tandartsenpraktijk in Enschede. Het is niet duidelijk of ze ook verdacht worden van inbraken bij andere tandartsen in onze provincie.
De verdachten zijn een 34-jarige man uit Rozenburg (bij Rotterdam) en twee verdachten zonder vaste woon- of verblijfplaats (37 en 43 jaar oud). Het drietal zat in een auto, waar agenten ook inbrekerswerktuig ontdekten.
De politie kwam ze op het spoor dankzij een getuige die de boel niet vertrouwde. Bovendien ging er even verderop een inbraakalarm af, bij een tandartsenpraktijk aan de Kuipersdijk.

Strooptocht door Overijssel

Vorige week waren verschillende praktijken in Overijssel aan de beurt. In Weerselo, Zwolle, Enschede en Hengelo zijn dure apparaten gestolen. De politie vermoedt dat er bendes achter zitten die internationaal opereren en in een korte periode toeslaan op meerdere plekken: mobiel banditisme.
"Er wordt onderzocht of deze verdachten ook betrokken zijn bij de eerdere inbraken", zegt de politie. De mannen zijn naar het arrestantencentrum in Borne gebracht en worden daar verhoord.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.