nieuws

Hulpverleners aangevallen tijdens werk in Deventer, politie gebruikt wapenstok

Wapenstok ingezet in Deventer om ambulancepersoneel te beschermen
Wapenstok ingezet in Deventer om ambulancepersoneel te beschermen
Op de Bergenvaardersstraat in Deventer heeft de politie vannacht met de wapenstok de weg vrij moeten maken voor ambulancepersoneel.
Politie en ambulance waren opgeroepen nadat een 18-jarige man met een glas in het gezicht was geslagen. Een 16-jarige jongen uit Diepenveen is daarvoor aangehouden. Het incident gebeurde omstreeks half twee 's nachts in een winkel waar een feestje werd gehouden.
Voor de behandeling van de gewonde werd een ambulance opgeroepen. Waarschijnlijk vonden omstanders het te lang duren voor de ambulance kwam. Bij aankomst van de ambulance wilden ze verhaal halen en sloegen op de ambulance. De politie vormde naar eigen zeggen een klein kordon om het ambulancepersoneel het werk te laten doen. Daarbij werd een 16-jarige jongen uit Twello aangehouden na beledigingen en daarop keerde een groep van tien mensen zich tegen de politie. Ze werden met getrokken wapenstok op afstand gehouden.
Later stond nog een dronken man voor een politie-auto waarna er opnieuw onrust ontstond. Opnieuw keerde een groep van tien mensen zich tegen de politie. Hierop is gebruik gemaakt van de wapenstok en vluchtten de onruststokers naar binnen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.