Sport

FC Twente Vrouwen geeft voorsprong uit handen tegen ADO, thuisnederlaag PEC Vrouwen

Gelijkspel FC Twente Vrouwen
Gelijkspel FC Twente Vrouwen © Orange Pictures
FC Twente Vrouwen heeft in eigen huis dure punten verspeeld. De koploper van de Eredivisie gaf in Enschede een overwinning uit handen tegen de voetbalsters van ADO Den Haag. Op sportpark Het Diekman werd het maar liefst 4-4.
In het doelpuntrijke duel kwamen de gastvrouwen vroeg op voorsprong via Fenna Kalma, die vanaf de strafschopstip haar zestiende van het seizoen aantekende: 1-0. ADO wist vervolgens het duel te kantelen met doelpunten van Jolina Amani en Liz Rijsbergen. Dankzij een fraai afstandsschot van Ella Peddemors ging Twente Vrouwen met een 2-2 stand de rust in.
De thuisploeg wist de wedstrijd na rust naar zich toe te zetten. In een tijdsbestek van twee minuten leidde Twente met 4-2 door treffers van Kayleigh van Dooren en Kalma. Toch was die ruime voorsprong niet voldoende voor de zege. Dankzij Kayra Nelemans en Rijsbergen namen de Haagse vrouwen een punt mee uit Enschede.
PEC Vrouwen onderuit tegen vv Alkmaar
PEC Vrouwen onderuit tegen vv Alkmaar © Orange Pictures

Nederlaag PEC

PEC Zwolle Vrouwen ging in eigen huis onderuit tegen vv Alkmaar. De formatie van Joran Pot keek na een kwartier tegen een 0-2 achterstand aan door doelpunten van Nicole Stoop en Sanne Koopman. In het vervolg wist PEC de rug knap te rechten door toedoen van Amy Banarsie en Moïsa van Koot, maar uiteindelijk ging Alkmaar er met de punten vandoor. Alieke Tuin bracht een kwartier voor tijd de 2-3 op het scorebord en dat was tevens het slotakkoord in de provinciehoofdstad.