Medewerkers Waterschap Groot Salland ontwijken pluimveebedrijven

Medewerkers van het Waterschap Groot Salland brengen vanwege de uitbraak van vogelgriep bij een bedrijf in Hekendorp geen bezoeken aan pluimveebedrijven. Ook het muskusrattenbeheer ligt volledig stil.

Het waterschap heeft de maatregelen genomen uit voorzorg. De medewerkers zullen tot nadere order niet op of in de buurt van erven van pluimveebedrijven komen. Ook andere agrarische bedrijven zullen de komende dagen niet bezocht worden.

Het beheer van muskusratten in het gebied is stil gelegd omdat het ministerie van Economische Zaken een totaal jachtverbod tot woensdagmiddag heeft ingesteld.

Meer maatregelen

Landelijk zijn er nog meer maatregelen genomen om eventuele verspreiding van de vogelgriep tegen te gaan. In het hele land is een vervoersverbod voor gevogelte en eieren van kracht en voor alle pluimveehouders geldt een ophok- en afschermplicht.

Ook moeten kinderboerderijen sinds gisteren hun deuren gesloten houden. Ze moeten in elk geval tot woensdag eind van de ochtend dicht blijven. Hobbydierhouders mogen de komende dagen hun strooisel van hobbykippen niet bij het huishoudelijke afval gooien.

Meer over dit onderwerp:
vogelgriep Salland Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren