Lossenaar krijgt celstraf voor jarenlang misbruik kwetsbare stiefdochter

Een veertigjarige man uit Losser die zijn kwetsbare stiefdochter jarenlang misbruikte is door de rechtbank veroordeeld tot vijf jaar onvoorwaardelijke celstraf. De straf is gelijk aan de strafeis van de officier van justitie twee weken geleden.

Het veertienjarige meisje vertelde afgelopen juni tegen haar tante dat haar stiefvader 'aan haar zat' en haar en haar broertjes mishandelde. Het verhaal veroorzaakte veel onrust in de familie, die vervolgens massaal naar de woning van het gezin in Losser toog. De politie werd ingeschakeld en de man werd opgepakt.

Vanaf het moment van zijn aanhouding heeft de man altijd volgehouden dat hij het meisje niet misbruikte en noemde de beschuldigingen dat hij aan het chronisch zieke meisje zat en zichzelf in haar bijzijn bevredigde "regelrechte leugens." Volgens de man verzon het meisje alles omdat ze meer vrijheid wilde.

'Meineed moeder'

Een opmerkelijke ontwikkeling in de strafzaak tegen de verdachte was de veranderde opstelling van haar moeder. Die kon haar vriend aanvankelijk wel vermoorden toen ze over het misbruik hoorde, maar kwam daar op terug. Zij gelooft haar vriend nu. Dat gaat zo ver, dat de moeder, volgens de officier van justitie, regelrechte meineed pleegde toen ze als getuige onder ede werd gehoord. Tot een vervolging daarvoor komt het niet, de officier van justitie hield rekening met het feit dat de vrouw ook nog andere kinderen op te voeden heeft.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
LOSSER RECHTBANK ALMELO
Deel dit artikel: