nieuws

Crimineel duo Enschede verschijnt in maart voor de rechter

Antonio van der P. en Enise B. moeten in de eerste week van maart 2015 voor de rechter verschijnen. De rechtbank in Assen heeft dan minstens vier dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling van de zaak, tegen de twee die in februari van dit jaar een spoor van geweld achterlieten door heel Nederland.
Vandaag was er een zogeheten regiezitting bij de rechtbank in Assen. Daar werd gesproken over de voortgang van de zaak eruit komt te zien. Besloten is dat in de eerste week van maart de inhoudelijke behandeling zal zijn. De advocaten van het duo vroegen vandaag niet om extra onderzoeken. Er loopt al een onderzoek door het Pieter Baan Centrum, deze rapporten worden begin december verwacht.
Het duo was vandaag niet aanwezig bij de regiezitting. Ze worden verdacht van afpersing, bedreiging, diefstal met geweld, poging tot moord en poging tot doodslag. Tussen 10 en 24 februari sloegen zij met geweld toe in het Drentse dorpje Echten, Meppel, Lage Mierde (Brabant) en Enschede.
Na een klopjacht door de politie, die ook foto's van de twee naar buiten bracht, werden Van der P. (25) en B. (20) eind februari na een tip opgepakt in het Duitse Schwerte. In mei zijn ze naar Nederland gebracht. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.