nieuws

Dirigent Jan Willem de Vriend in jury RTL-programma 'Het orkest van Nederland'

Jan Willem de Vriend in het nieuwe programma
Jan Willem de Vriend in het nieuwe programma
Dirigent Jan Willem de Vriend van HET Symfonieorkest uit Enschede is juryvoorzitter in het nieuwe tv-programma 'Het orkest van Nederland' van RTL4.
Het programma is een talentenjacht voor amateurmusici. Met de deelnemers wordt uiteindelijk een 65-koppig amateurorkest samengesteld dat een kerstconcert geeft in het Concertgebouw. Het is voor de eerste keer dat er zo'n groot tv-programma gemaakt wordt voor talenten in met name klassieke muziek.

"Is toch leuk?"

Jan Willem de Vriend werd als dirigent gevraagd als juryvoorzitter: "Is toch leuk?" Volgens De Vriend zitter er bijzondere talenten tussen, "maar daar mag ik nog niks over zeggen." Hij selecteert niet alleen met de andere juryleden, maar coacht de deelnemers ook. "En dat zijn niet alleen jongeren, maar ook mensen die al tientallen jaren muziek maken."
De Vriend vindt het mooi dat amateurmusici nu eens wat meer aandacht krijgen. "Koorzingen is de grootste hobby in Nederland, groter dan voetbal zelfs. Amateurmuziek verdient dan ook meer aandacht dan het nu krijgt." Op 7 december is de eerste aflevering van het programma op tv te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.