nieuws

Ruzie tussen speeltuinvereniging Blekkerhoek en gemeente Raalte is voorbij

Het zaaltje van de speeltuinvereniging
Het zaaltje van de speeltuinvereniging
Het geschil tussen speeltuin Blekkerhoek en de gemeente Raalte is voorbij. De gemeente heeft de dwangsom ingetrokken. Burgemeester Zoon bezorgde de brief met het nieuws familie Koolhof van de speeltuinvereniging, meldt Salland Centraal.
De speeltuinvereniging en de gemeente hadden een conflict over de verhuur van een zaaltje door de speeltuinvereniging. De Blekkerhoek verhuurt dat zaaltje al meer dan 30 jaar voor bijvoorbeeld verjaardagen en andere kleinschalige feestjes. Het levert de speeltuinvereniging extra geld op voor onderhoud en nieuwe toestellen. In 2012 verbood de gemeente de verhuur voor feestjes, omdat dat niet in het bestemmingplan zou passen.
De vereniging kreeg een dwangsom van 1000 euro per overtreding opgelegd. Omdat de vereniging en de gemeente er niet uitkwamen, moest de rechter uitkomst bieden. Ook de rechter oordeelde dat verhuur verboden was. De zaal wordt nu niet meer feestjes verhuurd. Alleen kinderfeestjes, of kindgerelateerde feestje vinden er nog plaats. Reden genoeg voor de gemeente om de strijdbijl te begraven.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.