Nieuws

Gescheurde muur van Steenwijker school vastgezet met ijzeren constructie

Het grootste gevaar is geweken bij het gebouw van RSG Tromp Meesters in Steenwijk. Vandaag is een ijzeren constructie om de gevel geplaatst die er voor moet zorgen dat de muur niet kan omvallen.
Vorige week woensdag waaide het hard en vielen er bakstenen uit de muur van de gevel. De middelbare school werd deels ontruimd en een aannemer constateerde dat de gevel niet meer vast zat aan de rest van het gebouw. De deels gescheurde muur stond op instorten en het gebied rondom de school werd afgezet.
Om te voorkomen dat de muur van het 60 jaar oude gebouw alsnog naar beneden zou komen is er een speciale constructie om de gevel heen gehangen.
Het gaat om een tijdelijke maatregel, zo vertelt de aannemer: "Er is nu een tijdelijke oplossing, maar morgen start een nader onderzoek. Dan gaan we kijken of en hoe we de gevel kunnen repareren zodat deze constructie op den duur weer weggehaald kan worden."
Schooldirecteur Harold Groenewoud kan nog niet vertellen of de noodoplossing er voor zorgt dat lokalen rondom de gevel weer gebruikt kunnen worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.