nieuws

Politie houdt groep mannen en vrouwen aan na overval juwelier in Oldemarkt

Politie
Politie
De politie heeft dinsdag aan de A28 tussen Meppel en Hoogeveen negen mannen en vrouwen aangehouden voor een diefstal bij een juwelier aan de Hoofdstraat in Oldemarkt.
Rond half twaalf vanochtend drongen de dames en heren in groepjes de betreffende juwelierszaak binnen. Via de werkplaats kwamen de criminelen zelfs het aangesloten woonhuis van de eigenaar van de zaak binnen. Ze grepen overal spullen mee.  Onduidelijk is wat er precies is meegenomen. Na het vertrek van de groep is alarm geslagen.
Op basis van de door getuigen beschreven auto, een grijs Chevroletbusje, werd de groep later gesignaleerd. De criminelen konden met behulp van meerdere politie-eenheden worden ingerekend. Het gaat om mannen en vrouwen in de leeftijd van 20 tot 60 jaar, afkomstig uit het zuidoosten van Europa, die een zwervend bestaan leiden. De groep is vastgezet en tegen de criminelen is een onderzoek gestart.

Politie roept getuigen op zich te melden

Volgens de politie heeft de bende mogelijk tijdens hun omzwerving en de achtervolging door de politie in de omgeving van Wolvega, Steenwijk en Meppel ergens spullen verstopt of weggegooid. Mensen die iets kunnen verklaren, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.