Nu al streep door Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

Het evenement stond in de agenda voor 27 februari 2022. Maar de onzekerheid rond corona en de bijbehorende maatregelen hebben de organisatie doen besluiten om er nu al een streep door te zetten. De Twentse Verlichte CarnavalsOptocht gaat ook volgend jaar niet door.

"Ja, nu al", zegt Claudia Timmers van de Stichting Twentse Verlichte CarnavalsOptocht. "Hoewel het voor ons al best kort dag is om een en ander te organiseren. Normaal trekken we zes maanden uit voor de organisatie van het evenement."

Té veel onzekerheden

"We hebben géén idee onder welke voorwaarden we het evenement eventueel door kunnen laten gaan en dus is het organiseren ervan niet haalbaar. Op anderhalve meter deelnemen in bijvoorbeeld een van de loopgroepen van de carnavalsoptocht, of in het publiek staan op anderhalve meter, is niet haalbaar."

Twentse Verlichte CarnavalsOptocht 2020 (Foto: RTV Oost / Kevin Sand)
Twentse Verlichte CarnavalsOptocht 2020 (Foto: RTV Oost / Kevin Sand)


"QR-codes checken kan, maar is niet waterdicht te krijgen", denkt Timmers. "We kunnen toegangswegen afzetten en scannen, maar de binnenste ring van de optocht, het centrum van Tubbergen, is niet af te zetten en dus ook niet te scannen."

Ook deelnemers moeten door

"Wat ook sterk heeft meegewogen, in het nu al een besluit nemen, is dat we regelmatig vragen krijgen vanuit de deelnemers. Zij moeten verder met de voorbereiding en het bouwen van de wagens. Maar ze moeten ook investeren in bijvoorbeeld kleding en verlichting."

"En dat alles bij elkaar maakt dat wij met pijn ons in hart hebben besloten, los van de overige verenigingen in de gemeente Tubbergen die een optocht organiseren, de Twentse Verlichte CarnavalsOptocht 2022, niet door te laten gaan", besluit Timmers.

Twentse Verlichte CarnavalsOptocht 2020 (Foto: RTV Oost)
Twentse Verlichte CarnavalsOptocht 2020 (Foto: RTV Oost)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
CARNAVAL TUBBERGEN NOORDOOST-TWENTE
Deel dit artikel: