nieuws

Nederlandse Reisopera begint zoektocht naar muzikanten voor eigentijdse Messiah

De Nederlandse Reisopera gaat een moderne Pop-up Messiah maken. Directeur Nicolas Mansfield is uitgedaagd door het platform Jij en Overijssel. Hij heeft zes weken om het Bijbelse muziekstuk van componist Händel met amateur musici uit heel Overijssel te produceren.
Vandaag is de zoektocht naar kandidaten begonnen in Hengelo en Enschede. Ook in Deventer, Hardenberg, Steenwijk, Kampen en Zwolle wordt de komende tijd gezocht naar zangtalent. Met het team wordt vier keer gerepeteerd. Ook het decor en de belichting moet door hen geregeld worden. Het doel van Jij en Overijssel is om in een paar weken zoveel mogelijk Overijsselaars bij dit culturele evenement te betrekken.
Mansfield vindt het spannend. "Normaal werk ik met de beste, professionele muzikanten." De artistiek directeur wil dat meer mensen de Messiah leren kennen. "Van boeren tot advocaten en van straatmuzikanten tot dj's. Daar gaan we naar op zoek." Als het Mansfield lukt, wordt het stuk op 18 december in de Grote Kerk in Zwolle uitgevoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.