Vrijwillige hulpverleners van monstertruckdrama bijeen in Bakkershuis Haaksbergen

Zo'n veertig vrijwillige hulpverleners die hebben geholpen na het monstertruckdrama kwamen gisteren bijeen in het Bakkershuis in Haaksbergen. De avond werd door de gemeente gehouden in het kader van het nazorgplan.

De vrijwilligers werden tijdens de avond bedankt door burgemeester Hans Gerritsen. Ook Slachtofferhulp was aanwezig, iets wat tot discussie leidde. Niet iedereen was het eens met de werkwijze van Slachtofferhulp. Het stuitte mensen tegen de borst dat ze zelf contact op moesten nemen en dat het lang duurde voordat ze in contact kwamen met de organisatie.

Speaker

Voor speaker Hans Rikhof was speciale aandacht. De speaker werd geprezen voor zijn rust en kalmte waarmee hij de hulpverlening in goede banen probeerde te leiden na het ongeluk op 28 september. Het was de tweede keer dat de vrijwillige hulpverleners bij elkaar kwamen. De gemeente kijkt nog of er ook een bijeenkomst voor ooggetuigen komt. Vorige week kwamen de professionele hulpverleners al bij elkaar.

Bij het monstertruckdrama reed tijdens het evenement AutoMotorSportief een monstertruck het publiek in. Hierbij kwamen drie mensen om het leven en raakten 28 mensen gewond. Op dit moment liggen nog drie slachtoffers in het ziekenhuis.

Reageren