Nieuws

Vluchtpoging leidt tot botsing tussen automobilist en politieauto in Enschede

Een 20-jarige automobilist uit Enschede is zaterdagavond in Enschede op een politieauto gebotst, in een poging weg te vluchten. De automobilist reed zich klem op het Arendspad. Toen de automobilist weg wilde rijden, raakte hij de politieauto.
De politieauto liep door de klap zware schade op. De personenauto raakte total loss. Beide voertuigen zijn door een berger afgevoerd.

Fietspad

De man ging ervandoor toen hij agenten zag, die hem wilden controleren. De automobilist ging ervandoor, waarna de politie de achtervolging inzette en een stopteken gaf. Dat werd door de man genegeerd en hij probeerde onder meer via een fietspad en de berm aan de politie te ontkomen.
Op het Arendspad ging het vervolgens mis voor de vluchter. In een poging de agenten te ontvluchten probeerde de man weg te komen, maar daarbij botste hij tegen de politieauto. Hij ging er te voet vandoor, maar na een korte achtervolging konden de agenten hem alsnog aanhouden.
Uit eerste onderzoek blijkt dat de auto waarin de man reed als gestolen geregistreerd stond. De man is voor verhoor meegenomen. Er is bloedonderzoek gedaan om te zien of de man onder invloed van alcohol of drugs was, de uitslag daarvan komt later.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.