nieuws

'Hardenberg zet de deur open voor ammoniakuitstoot bedrijven in buitengebied'

Buitengebied Hardenberg
Buitengebied Hardenberg
De Raad van State gaat bekijken of het aangepaste bestemmingsplan voor het buitengebied van Hardenberg het milieu voldoende spaart. Dit op verzoek van de milieuorganisatie MOB en een bewoner van het buitengebied, die vinden dat Hardenberg te weinig rekening houdt met de uitstoot van ammoniak.
Milieuorganisatie MOB en een bewoner van het buitengebied klaagden vandaag bij de Raad van State dat in het oorspronkelijke bestemmingsplan de deuren wijd openstaan voor milieuvervuiling, omdat bij uitbreiding van veehouderijen geen beperking aan de uitstoot van ammoniak wordt gesteld.
Na de kritiek van de bezwaarmakers paste de gemeente het oorspronkelijke bestemmingsplan onlangs aan. Veehouderijen mogen nog steeds uitbreiden, maar de uitstoot van ammoniak mag niet meer toenemen. Daarmee worden de beschermde natuurgebieden in het buitengebied voldoende gespaard, vindt  de gemeente.
De bezwaarmakers zijn nog niet overtuigd. Ze kregen het aangepaste plan pas zeer recent onder ogen hebben het nog niet goed kunnen bestuderen. De Raad van State doet binnenkort uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.