Nieuws

Horecamedewerkers aan tijdelijk werk geholpen door banenpool Regio Zwolle Brigade

Al meer dan honderd horecamedewerkers zijn via de banenpool van Regio Zwolle Brigade aan een tijdelijke baan geholpen, van klantenservicemedewerker bij Cycloon tot in het magazijn bij Transferro. Lokale horeca in Zwolle is een samenwerking aangegaan met Regio Zwolle Brigade die twee jaar geleden in het leven is geroepen om ondernemers in Zwolle door de coronacrisis heen te helpen.
Met de banenpool moeten er twee problemen opgelost worden. De eerste is het voorkomen van grote schade voor personeel en werkgevers door de avondlockdown. "Maar ook de bedrijven die op zoek waren naar personeel zijn hiermee tijdelijk geholpen", legt René de Heer, wethouder Economie in Zwolle, uit.

Boven de kroeg

Het idee is begonnen bij Dennis Kaatman en Elroy Modderman van het studentencafé Het Vliegende Paard in Zwolle. "Wij hebben hier in november succesvol een klantenservice opgericht op de bovenverdieping van ons café", vertelt Modderman. "De klantenservice is voor het bedrijf Cycloon in Zwolle. Die samenwerking ging eigenlijk zo soepel dat we het breder wilden trekken met Regio Zwolle Brigade."
Het belangrijkste voor het horecapersoneel is dat zij nu niet thuis op de bank zitten. "Wij zijn straks ons personeel niet kwijt en we krijgen geen problemen met eventueel doorbetalen van onze werknemers", legt Modderman uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.