nieuws

Stadhuiskwartier Deventer wordt in oktober 2015 opgeleverd

Stadhuiskwartier in Deventer
Stadhuiskwartier in Deventer
De opleveringsdatum van het nieuwe Stadhuiskwartier in Deventer is na overleg tussen de gemeente en bouwbedrijf BAM vastgesteld op 1 oktober 2015. Daarnaast betaalt de gemeente 1,8 miljoen euro aan BAM voor aanvullende opdrachten, meerkosten en vertragingen in het bouwproces. Dat bedrag valt binnen het projectbudget dat eerder al door de raad is vastgesteld.
Bij het vaststellen van het budget was al rekening gehouden met de mogelijkheid dat het werk vertraging op zou lopen, iets dat volgens de gemeente en BAM normaal is bij een bijzonder bouwproject zoals het Stadhuiskwartier. Het bedrag is onder meer voor de aanleg van data- en telefoonvoorzieningen, een opdracht die wel was begroot
maar nog niet aan een partij was gegund. BAM gaat deze opdracht nu uitgevoeren.
Projectwethouder Hartogh Heys is blij dat in goed overleg afspraken gemaakt zijn met BAM. "Dat bij grote, complexe bouwprojecten af en toe aanpassingen nodig zijn en twistpunten ontstaan over de verantwoordelijkheid voor vertragingen en kosten is normaal", aldus Hartogh Heys. "Dat hebben we nu samen met BAM goed opgelost. Daardoor is er nu duidelijkheid over het verdere bouwproces en de tijd en inzet die hiermee gemoeid zijn."
Het is de bedoeling dat in het gebouw al eerder kan worden begonnen met inrichtingswerkzaamheden waardoor het gebouw nog in 2015 in gebruik genomen kan worden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.