nieuws

Nationaal Fietscongres in Zwolle: "Nederland is niet meer trots op de fiets"

Fietsen in Overijssel
Fietsen in Overijssel © iStock
Nederland is niet meer trots op de fiets en dat moet veranderen. Dat is vandaag de boodschap op het Nationaal Fietscongres dat in Zwolle wordt gehouden.
Het Rijk houdt zich te veel bezig met de problemen rondom de fiets, waardoor de kansen en uitdagingen op het gebied van onder meer de volksgezondheid, bereikbaarheid en duurzaamheid onderbelicht blijven. Dat vindt Rijksadviseur Rients Dijkstra. Hij wil dat het Rijk zich weer op een positieve manier gaat bemoeien met het bevorderen van fietsen.
Dijkstra meent dat we in Nederland last hebben van de wet van de remmende voorsprong. "Het werkelijk gebruik van de fiets in Nederland is vooralsnog vele malen hoger dan in het buitenland. Ook de voorzieningen zijn aantoonbaar beter. We laten het alleen niet zien."

Twaalf argumenten

Op het Nationaal Fietscongres presenteert Dijkstra twaalf argumenten waarom de overheid zich weer actief en op een positieve manier moet bemoeien met Nederland als fietsland. De twaalf argumenten staan in het boekje NL Fietsland dat hier is te downloaden.
Zwolle is door de Fietsersbond uitgeroepen tot Fietsstad 2014, om die reden is de hoofdstad van Overijssel gastheer voor het Nationaal Fietscongres.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.