nieuws

Burgemeester Rijssen-Holten pakt bezit illegaal vuurwerk aan

Burgemeester Arco Hofland treft voor en tijdens de jaarwisseling extra maatregelen om schade door illegaal vuurwerk te voorkomen. De maatregelen zijn er vooral op gericht om het bezit van illegaal vuurwerk tegen te gaan. Afgelopen oud en nieuw bedroeg de schade door het afsteken van illegaal vuurwerk en vandalisme in Rijssen-Holten ruim 27.000 euro.
Het merendeel van het illegale vuurwerk komt via Duitsland en België ons land binnen. Om die reden heeft Hofland de bedrijven uit de bouw- en transportsector in zijn gemeente aangeschreven. In de brief wordt de bedrijven gevraagd of ze willen helpen het vervoer en de verspreiding van illegaal vuurwerk tegen te gaan. De politie en beveiligingsbedrijf Trigion gaan extra toezicht houden de komende periode.

Aansluiting bij landelijke campagne

Burgemeester Hofland: "We sluiten ook aan bij de landelijke campagne omtrent illegaal vuurwerk." In die campagne wordt gewezen op de risico's van opslag en het afsteken van illegaal vuurwerk. Ook de verkeerscontroles op de A1 zijn onderdeel van de maatregelen die Hofland neemt.
Op drie dagen in december geeft Hofland samen met Bureau Halt, de politie en de vuurwerkbranche voorlichting over verantwoord gebruik van vuurwerk op scholen voor voortgezet onderwijs. Rijssen-Holten steunt ook het project "In een schone straat begint het nieuwe jaar mooier", een initiatief van Stichting Schoon. De gedachte daar achter is dat er niet gestunt kan worden met vuurwerk dat niet meer op straat ligt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.