nieuws

Bejaarde man in Enschede beroofd door vrouw die hem knuffelt

Een 76-jarige man uit Enschede is zaterdag op klaarlichte dag door een vrouw beroofd die hem midden op straat een knuffel geeft. Bij de beroving is een gouden ketting met een kruisbeeld gestolen.
Het slachtoffer is zo ontdaan van de beroving, dat hij niet alleen meer de straat op durft. De dagelijkse uitjes in zijn scootmobiel waren voor hem een lichtpuntje, omdat de man aan kanker lijdt. De gestolen gouden ketting met het kruisbeeld heeft voor het slachtoffer een grote emotionele waarde. Hij heeft het vijf jaar geleden gekocht toen hij tot de kerk toetrad en hij droeg de ketting altijd.

Wie heeft iets gezien?

De politie doet in het opsporingsprogramma Onder de Loep een oproep aan mensen die zaterdag 15 november rond 10.00 uur 's ochtends iets hebben gezien aan de Oldenzaalsestraat in Enschede ter hoogte van de achterkant van de Mediamarkt. De beroving leek misschien een hartelijke begroeting. Informatie over de vrouw is zeer welkom. Ze is na de beroving via de Kalandertunnel weggelopen. Wie heeft iets gezien? Bel de politie op de gratis tiplijn 0800 - 6070 of anoniem via M 0800 - 7000.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.