nieuws

ChristenUnie Staphorst wil fietssnelweg naar Zwolle en Meppel

De CU Staphorst wil een fietssnelweg
De CU Staphorst wil een fietssnelweg
De ChristenUnie (CU) in Staphorst wil een fietssnelweg. Dat moet zorgen voor een betere fietsverbinding met Zwolle en Meppel.
De ChristenUnie wil het fietspad dat langs de A28 tussen Zwolle en De Lichtmis ligt doortrekken richting de rotonde bij de Gorterlaan in de gemeente Staphorst. Daar moet het aansluiten op het fietspad dat na Staphorst verder gaat naar Meppel.

"Niet meer over drukke Oude Rijksweg"

Fractievoorzitter Dik Vedder (CU): "Als je vanaf De Lichtmis rechtdoor langs de snelweg naar Staphorst kunt fietsen, hoef je niet meer over de drukke Oude Rijksweg in Rouveen en Staphorst te peddelen. Tot De Lichtmis is er in de gemeente Zwolle al een vrijliggend fietspad gerealiseerd. Het moet toch mogelijk zijn om aan te sluiten op het pas gereedgekomen vrijliggende fietspad bij de Gorterlaan in Staphorst?"
Als dat gebeurt, dan ontstaat er vanaf Zwolle via Staphorst naar Meppel een fietssnelweg. "Dan heb je een veilige verbinding. Vanuit Staphorst en Rouveen gaan dagelijks drommen mensen naar Zwolle. Nu vaak met de bus of auto, maar met zo’n fietssnelweg zou dat wel eens anders kunnen worden. Eigenlijk is er nog maar een klein ontbrekend stukje fietssnelweg, namelijk het stuk door de gemeente Staphorst", weet Vedder.

Subsidie aangevraagd

Het gemeentebestuur van Staphorst is voor een fietssnelweg, maar er is nog geen geld voor. Er is subsidie aangevraagd. "Het college denkt dat de fietssnelweg een wezenlijke bijdrage levert aan het terugdringen van forensische ritten naar Zwolle. De gemeente is hier serieus mee bezig", besluit Vedder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.