nieuws

En wéér zijn de hoogtebalken bij de spoorbrug in Enschede kapotgereden

Busje rijdt hoogtebalken stuk op spoorbrug
Busje rijdt hoogtebalken stuk op spoorbrug
En wéér schatte een chauffeur de hoogte van zijn voertuig verkeerd in en reed tegen de hoogtebalken bij de nieuwe spoorbrug aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede. Dat was al zeker de vierde keer in korte tijd.
Ondernemer Bas Oude Luttikhuis kijkt vanuit zijn bedrijf uit op de nieuwe spoorbrug, die er sinds juli in ligt. En sinds die tijd heeft hij al heel wat meegemaakt. Kort nadat het verkeer gebruik mocht maken van de de brug, gebeurde er een aantal ongelukken. "Ik geloof zes ongelukken in twee weken tijd", zegt de ondernemer.

"Binnen 24 uur worden ze vervangen"

Nu worden telkens de hoogtebalken bij de spoorbrug geramd. "We horen een klap en dan maken we een foto", zegt Oude Luttikhuis. Vandaag lette een chauffeur van een transportbedrijf niet goed op. "Deze reed tegen allebei de hoogtebalken aan. Normaal gesproken rijden ze terug als ze de eerste balk hebben geraakt", vertelt Oude Luttikhuis.
Het verbaast de ondernemer dat er zo vaak tegen de hoogtebalken wordt aangereden. Maar het meest verbaast het hem dat de balken telkens worden vervangen. "Het lijkt wel alsof er vooraf een pallet van die dingen is besteld", lacht hij. "Binnen 24 uur nadat ze zijn kapotgereden, worden ze vervangen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.