nieuws

Tests met monstertruck Haaksbergen woensdag gedaan bij NAVO-depot Vriezenveen

Monstertruck haaksbergen
Monstertruck haaksbergen © GinoPress
Bij het NAVO-depot in Vriezenveen zijn woensdag de hele dag testen uitgevoerd met de monstertruck die eind september in Haaksbergen het publiek inreed.
Bij de testen was de chauffeur die op de fatale dag het voertuig bestuurde aanwezig. Hij heeft de testen niet zelf uitgevoerd, dat is door een andere chauffeur gedaan. De testen zijn in opdracht van het Openbaar Ministerie uitgevoerd. Op 3 november zijn er door het OM al remproeven gehouden op de parkeerplaats van de Jumbo in Haaksbergen waar het ongeluk gebeurde.

Test met monstertruck duurde lang

Justitie heeft geruime tijd nodig gehad om een geschikt persoon te vinden om de monstertruck te starten omdat hij grotendeels zelf gebouwd is door de chauffeur. Uiteindelijk is er voor gekozen om de chauffeur bij het starten aanwezig te laten zijn. Dat is dus woensdag gebeurd. Sinds het monstertruckdrama in Haaksbergen heeft de monstertruck geparkeerd gestaan bij het NAVO-depot. De verdachte chauffeur zat na het ongeval enkele dagen in voorarrest.
Op zondag 28 september reed tijdens het evenement AutoMotorSportief een monstertruck het publiek in. Daarbij kwamen drie mensen om het leven en raakten 28 mensen gewond. Op dit moment ligt er nog één iemand in het ziekenhuis.
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.