nieuws

Actievoerders bezetten gemeentehuis Steenwijk voor gesprek met wethouder

Thuiszorgmedewerkers uit Steenwijkerland hebben donderdagmiddag het gemeentehuis in Steenwijk bezet. Ze willen al sinds afgelopen maandag een gesprek met wethouder Frantzen. Na anderhalf uur gaf wethouder Frantzen zich gewonnen en ging het gesprek aan.
Thuiszorgmedewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land voeren sinds augustus actie voor het behoud van hun baan. De gemeente Steenwijkerland wilde de thuiszorg vanaf maart volgend jaar veranderen, waardoor de medewerkers hun ontslag zouden krijgen.

Wethouder niet beschikbaar

Afgelopen maandag werd bekend dat Steenwijkerland een bijdrage 1,65 miljoen euro krijgt van het ministerie van Volksgezondheid. Wethouder Frantzen heeft daarop toegezegd dat dat geld volledig wordt gebruikt om de  thuiszorgmedewerkers in loondienst te houden. De gemeenteraad moet dit nog wel goedkeuren.
Toen dit nieuws bekend werd, hebben de actievoerders om een gesprek met de wethouder gevraagd maar dat was er tot donderdagmiddag nog niet van gekomen. Daarom besloten ze tot actie over te gaan en het gemeentehuis te bezetten. Hoewel aan het begin van de middag werd gezegd dat de wethouder niet beschikbaar was, ging zij na zo'n anderhalf uur toch overstag en nodigde een deel van de actievoerders uit voor een gesprek.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.