Nieuws

Opnieuw groot politieonderzoek in woning in Deventer naar vermiste man uit Apeldoorn

Groot onderzoek in woning in Deventer naar vermiste Apeldoorner
Groot onderzoek in woning in Deventer naar vermiste Apeldoorner © Rens Hulman / News United
De politie doet onderzoek in een woning in Deventer in verband met de vermissing van de 29-jarige Ercan Özturk. De man vertrok eind maart vanuit zijn woning in Apeldoorn en is daarna niet meer teruggekeerd. Het huis waar de politie onderzoek doet, is afgezet met blauwe schermen. De bewoners zijn niet aangehouden.
Afgelopen maandag zocht de politie al in een bos in Schalkhaar naar de vermiste man. Aanleiding was toen een anonieme tip. Aan de zoekactie - die uiteindelijk niks opleverde - deden specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het landelijk team Opsporen, Bergen en Identificeren (OBI) mee.
Lees meer:

Relevante sporen

Maar nu is de zoektocht dus verplaatst naar een huis aan de Zevenbergerstraat. Uit onderzoek zou namelijk zijn gebleken dat er in dat huis mogelijk relevante sporen zijn. In een persbericht laat de politie weten meerdere scenario's open te houden, maar er sterk rekening mee houdt dat Özturk niet meer in leven is.
De bewoners van het huis zijn niet aangehouden, maar kunnen de komende tijd niet naar huis. De politie verwacht dat het onderzoek zo'n drie dagen duurt.
Groot politieonderzoek in Deventer naar vermiste Apeldoorner
Groot politieonderzoek in Deventer naar vermiste Apeldoorner © News United / Rens Hulman

Deventer

Het is niet de eerste keer dat de politie onderzoek doet in een woning in Deventer naar de vermiste Apeldoorner. In april dit jaar werd een appartement aan de Lebuinuslaan uitgekamd, maar ook dit leverde niks op.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.