nieuws

Geen gewonden bij brand in Zuidveen, brand verwoest woonboerderij

Bij de brand in Zuidveen, vanochtend aan de Burgemeester G.W. Stroïnkweg, is niemand gewond geraakt. De woonboerderij is totaal verwoest door het vuur. Dat meldt de brandweer van Steenwijk.
Rond half zeven, zo'n anderhalf uur nadat de brand uitbrak, zijn de activiteiten van de brandweer er vooral op gericht dat het vuur niet overslaat naar naastgelegen panden. De woonboerderij is dan al deels in elkaar gezakt en wordt als verloren beschouwd. De hoofdofficier van de brandweer van Steenwijk meldt dat er geen gewonden zijn gevallen.
Het huis van de buren wordt zo goed mogelijk natgehouden en het lijkt er op dat dat gespaard blijft. Datzelfde geldt voor de loods achter de uitgebrande woning. "In die loods stond een aantal voertuigen. Die hebben we eruit gehaald", aldus de hoofdofficier.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. "Een deel van Zuidveen zit zonder stroom. Monteurs van Enexis zijn dit aan het verhelpen. Er is waarschijnlijk geen direct verband tussen de stroomuitval en de brand", aldus de hoofdofficier van de brandweer.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.