nieuws

Klanten van Ziggo op Cogas-kabel kiezen noodgedwongen voor Caiway

Zo'n tachtig procent van alle Ziggo-klanten op het kabelnetwerk van Cogas kiest voor de digitale diensten Caiway. Dat bleek maandagavond uit een presentatie van het Almelose bedrijf Multimedia Center.
Dit bedrijf verkoopt internetaansluitingen van onder meer Caiway en organiseerde in wijkcentrum de Schelf in Almelo een informatiebijeenkomst. Daar werden de ruim zeventig Ziggo-klanten bijgepraat over de keuze die ze moeten maken voor een nieuwe internetprovider.

Alternatief te ingewikkeld

Vast staat dat Ziggo vanaf begin volgend jaar geen digitale diensten meer mag leveren via het kabeltelevisie-netwerk van Cogas. Caiway is door Cogas aangewezen als de nieuwe provider. Veel Ziggo-klanten vinden deze beslissing onbegrijpelijk. Vooral de oudere klanten vinden het vervelend dat ze voor een andere aanbieder moeten kiezen.
Tijdens de informatiebijeenkomst lieten de meeste Ziggo-klanten weten dat ze noodgedwongen voor Caiway kiezen. Een alternatief zou een ADSL provider zijn (breedband-internet en televisie via de telefoonlijn). Maar dat is voor hun vaak te ingewikkeld. Zo moet alle apparatuur waaronder de afstandsbedieningen vervangen worden. Ook is de snelheid van ADSL vaak veel langzamer dan internetten via de kabel of glasvezel.
Mensen die thuis een glasvezel-aansluiting hebben van Cogas kunnen ook kiezen voor de digitale diensten van Fiber. Deze provider heeft een maximum capaciteit van vierduizend klanten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.