nieuws

Combitunnel Nijverdal later open dan gepland, problemen met ICT

De combitunnel in Nijverdal
De combitunnel in Nijverdal © TC Tubantia / Frans Nikkels
De combitunnel in Nijverdal gaat later open dan gepland. Volgens Rijkswaterstaat en de gemeente Hellendoorn kan de tunnel nog niet worden opengesteld, omdat er ICT-problemen zijn.
In de wegtunnel zorgen ongeveer vijftig tunneltechnische installatiesystemen ervoor dat er bij calamiteiten snel kan worden gehandeld. De systemen werken afzonderlijk naar behoren, maar recentelijk bleek dat de ICT-systemen van de tunnel niet goed communiceren met de systemen van het landelijk bediennetwerk. Op dit moment worden de systemen grondig onderzocht.

Mogelijk gedeeltelijk open

Rijkswaterstaat en de gemeente onderzoeken of het verkeer onder bepaalde voorwaarden al wel op deeltijden gebruik kan gaan maken van de tunnel, zodat buiten die tijden verder kan worden gewerkt aan een oplossing. Beide partijen overleggen over de mogelijke openingstijden. Ze proberen nu eerst een vergunning voor een gedeeltelijke openstelling tot stand te brengen.
De treinen rijden sinds vorig jaar al door de tunnel. De N35 loopt sinds jaar en dag door Nijverdal. Rijkswaterstaat en ProRail willen met het combiplan de leefbaarheid en de veiligheid in het dorp verbeteren. Ook moet de nieuwe weg ten noorden van het huidige tracé zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. In 2010 is begonnen met de aanleg van de tunnel. De planning was dat de tunnel in december open zou zijn voor het verkeer.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.