Nieuws

Burgemeester Hofland van Rijssen-Holten kondigt vertrek aan

Arco Hofland, plaatsvervangend voorzitter Veiligheidsregio Twente
Arco Hofland, plaatsvervangend voorzitter Veiligheidsregio Twente © RTV Oost
Arco Hofland, de burgemeester van de gemeente Rijssen-Holten, heeft zijn afscheid aangekondigd. Volgend jaar juni, als hij precies 12 jaar burgemeester is, legt hij zijn functie neer. Dat heeft hij vanavond in de gemeenteraad bekendgemaakt.
Hij stopt na de gemeenteraadsverkiezingen van begin volgend jaar. “Het is mij een voorrecht om al vanaf 1 juni 2010 burgemeester te zijn van de gemeente Rijssen-Holten. Een nieuwe raad en college zullen fris aan de slag gaan na de gemeenteraadsverkiezingen. Ik heb de ambitie om dit proces van dichtbij mee te maken en mee te werken aan die frisse start", zegt Hofland over zijn vertrek.
Hofland blijft na de verkiezingen in maart nog een paar maanden zitten, precies tot het moment dat hij 12 jaar burgemeester is. "Ik realiseer mij ook dat de tijd komt om ruimte te maken en afscheid te nemen als burgemeester. Mijn ambtsperiode als burgemeester loopt tot 1 juni 2022. Deze aankondiging betekent dat ik afzie van de herbenoeming als burgemeester voor een nieuwe ambtsperiode."
Helemaal weg is Hofland na 1 juni nog niet. Hij blijft nog op z'n post als waarnemer, totdat zijn opvolger begint.
In een videoboodschap heeft Hofland zijn vertrek toegelicht:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.