Expeditie Oost: is dit hét kersthuis van Nederland!?

Wanneer je door de straat de Boesemeer in Hardenberg rijdt, zie je in de verte de duizenden kerstlichtjes al fonkelen. Kerstman Albert (60) heeft ook dit jaar zijn zogenoemde 'Christmas House, the Netherlands' weer vol allure opgetuigd. "Het zijn meer dan 20.000 lampjes, vooral LED. Ik ben de tel kwijt geraakt", vertelt hij lachend.

Het lijken Amerikaanse taferelen in Hardenberg. Een bewegend rendier, levensgrote kerstmannen en een heuse brievenbus voor de kerstman. "Dat is toch prachtig, de inspiratie komt ook wel een beetje daar vandaan. Iedereen mag de kerstman leuke post komen bezorgen", vertelt Albert. Het mooiste eraan vindt hij de kinderen die komen kijken en auto's die stoppen voor het huis. "Daar doe je het voor, al die blije gezichten."

Regelmatig stapt Albert in zijn kerstmanpak de deur uit om mensen te verblijden met wat lekkers en enthousiast 'ho, ho, ho!' te roepen. Wij vroegen ons af hoe lang Albert bezig is geweest met het versieren van zijn huis? En hoe hoog is zijn energierekening nu wel niet!? Verslaggever Pim ging bij hem langs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
EXPEDITIE OOST
Deel dit artikel: