nieuws

Helga Zevenbergen zakenvrouw en Erik Lammerink zakenman van Twente 2014

Helga Zevenbergen en Erik Lammerink zijn respectievelijk Twentse Zakenvrouw en Twentse Zakenman van het jaar 2014. De jury maakte dit vanavond bekend in de Grolsch Veste in Enschede. De verkiezing werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Nieuw element is dat ook mannen vanaf dit jaar deelnemen.
Helga Zevenbergen is directeur van SES in Enschede, fabrikant van educatief en creatief speelgoed. Volgens het juryrapport zoekt Zevenbergen voortdurend naar groeimogelijkheden, voor zichzelf, voor haar medewerkers en voor haar bedrijf. Ze heeft laten zien een complete ondernemer te zijn, aldus de jury, die haar leiderskwaliteiten als uitstekend betitelde.
Erik Lammerink, eigenaar van Lammerink Installatiegroep in Ootmarsum, is de eerste Twentse Zakenman van het jaar geworden. De jury is van mening dat hij het bedrijf op creatieve wijze door de crisis wist te loodsen. Met zijn veelzijdige, met name commerciële en technische, talenten weet hij steeds nieuwe mogelijkheden en markten te ontdekken met innovatieve producten en diensten.
De jury stond net als vorig jaar onder leiding van Marijke van Hees. De overige juryleden waren Wilma Toering-Keen, lid van de Raad van Bestuur van GGN en penningmeester van het Universiteitsfonds van de UT, bestuurder Gaston Sporre en voormalig IKT-voorzitter Herman Spenkelink.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.