Manon Ossevoort uit Vriezenveen start laatste fase van haar Zuidpool-expeditie

Manon Ossevoort uit Vriezenveen is begonnen aan de laatste fase van haar expeditie naar de Zuidpool. Ze vertrok om 14.00 uur met een tractor van luchthaven Novo Airbase naar haar einddoel, het meest zuidelijke plekje van de aardbol op de Zuidpool.

De tractor kwam eerder deze week met het vliegtuig aan op de luchthaven. Daarmee gaat ze zo'n 4.700 kilometer afleggen om het zuidelijkste puntje van de aarde te bereiken. Manon gaat niet alleen, maar met een compleet begeleidingsteam. De reis is te volgen via haar website.

De theatermaakster vertrok negen jaar geleden op een tractor vanaf het festival Oerol op Terschelling voor een reis naar de Zuidpool. In vier jaar tijd reed ze naar Kaap de Goede Hoop. Daar strandde haar reis. Maar ze bleef altijd hoop houden dat ze haar reis naar de Zuidpool ooit alsnog zou kunnen afmaken.

Tijdens haar reis heeft ze inspirerende verhalen en dromen verzameld, die ze op een usb-stick heeft gezet. Die stick gaat ze in een kleine wereldbol in een sneeuwpop achterlaten op de Zuidpool.

Beelden van de aankomst van de tractor op de Zuidpool:

Meer over dit onderwerp:
Manon Ossevoort Zuidpool Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren