nieuws

Chauffeur monstertruck Haaksbergen zegt dat het gas bleef hangen

Het gas zou zijn blijven hangen tijdens de stunt
Het gas zou zijn blijven hangen tijdens de stunt © GinoPress
De chauffeur van de monstertruck, die in Haaksbergen het publiek inreed, zegt dat het gas om onbekende reden bleef hangen. Hij wil dat de oorzaak van het ongeluk boven water komt. "Ik wil de waarheid, zeker voor de slachtoffers in Haaksbergen."
De chauffeur zegt verder dat hij er vreselijk mee zit. "Ik heb drie mensen doodgereden. Het gas bleef hangen. Wist ik maar waarom.'' In een interview met de Twentsche Courant Tubantia uit hij ook zijn boosheid over de manier waarop deze week onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) de testen met de monstertruck zijn uitgevoerd. 
Het OM heeft fouten gemaakt bij die testen, zegt de chauffeur. "Er zijn fouten gemaakt met de accu's, het was fout de auto vol vloeistof te laten staan en ondeskundige mensen zijn aan het werk gezet. De waarheid is nu niet meer te
achterhalen", zegt hij.
De monstertruck reed zondagmiddag 28 september op het publiek in. Bij het fatale ongeluk kwamen drie mensen om het leven en raakten 28 mensen gewond. De toestand van één gewonde is nog steeds zorgelijk.
 
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.