Nieuws

Twee mannen uit Deventer aangehouden in onderzoek naar diefstallen van Fiat 500's

Twee Deventenaren aangehouden in onderzoek naar diefstal van Fiat 500's
Twee Deventenaren aangehouden in onderzoek naar diefstal van Fiat 500's © ANP/Harold Versteeg
De politie heeft twee mannen uit Deventer aangehouden in een onderzoek naar de diefstal van meerdere Fiats 500. De politie deed onderzoek naar dit specifieke type auto omdat slechts achttien procent van de Fiats 500 die gestolen worden weer wordt teruggevonden. Bij andere merken die hoog op de lijst met meest gestolen auto's staan, is dit rond de veertig procent.
De politie Oost-Nederland zette het Team Nodale Oriëntatie (TNO), een afdeling die zich specifiek bezighoudt met mobiel banditisme (een vorm van internationaal georganiseerde criminaliteit), op het onderzoek naar de diefstal van de auto's. TNO besloot de diefstallen van de Fiatjes te monitoren.
Uit het onderzoek naar meerdere diefstallen kwamen twee verdachten in beeld, een 63-jarige man uit Deventer en een 53-jarige man uit Deventer.
In de woning van de 63-jarige werden meerdere goederen aangetroffen en inbeslaggenomen. Tijdens het fouilleren van de tweede verdachte werden ook spullen aangetroffen die gebruikt worden bij het plegen van autodiefstallen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.