Ondernemers in gesprek over doorstart failliet Medimate in Enschede

Het Enschedese hightechbedrijf Demcon wil samen met andere bedrijven investeren in een doorstart van het failliete nanotechnologiebedrijf Medimate in Enschede. Dat heeft directeur Dennis Schipper vanmorgen gezegd in het radioprogramma Het Ochtendhumeur van RTV Oost.

Medimate werd deze week failliet verklaard. Het bedrijf was een spin-off van de Universiteit Twente en specialiseerde zich in de nanotechnologie met 'labs-on-a-chip'. Dat is een minuscuul laboratorium dat kan worden gebruikt als thuistest om afwijkingen in de bloedwaarden van onder anderen hart- en nierpatiënten op te sporen. Het lukte Medimate niet om winstgevend te worden. Het faillissement werd aangevraagd omdat zorgverzekeraars Achmea, Agis en De Friesland en andere financiers zich terugtrokken.

Volgens Demcon-directeur Schipper zijn de ontwikkelingen van Medimate zo belangrijk dat er naar een mogelijkheid van een doorstart gezocht moet worden. Hij wil erover in gesprek met de Universiteit Twente, opnieuw met de teruggetrokken financier Achmea en het bedrijf Micronit in Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Enschede nanotechnologie medimate Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren