Nieuws

Politie grijpt in bij coronademonstratie op kerstmarkt in Dedemsvaart: "Ging om vragen QR-codes"

De politie was in groten getale aanwezig bij een demonstratie in Dedemsvaart
De politie was in groten getale aanwezig bij een demonstratie in Dedemsvaart © RTV Oost/Wouter de Wilde
Een groep van ongeveer dertig demonstranten heeft rond drie uur vanmiddag de kerstmarkt in Dedemsvaart verstoord. Naast het schreeuwen van intimiderende leuzen spraken de demonstranten de organisator aan en staken ze vuurwerk af. De politie is momenteel bezig met het verwijderen van de demonstranten.
De afgelopen weken werd de organisator via sociale media geïntimideerd omdat het evenement om QR-codes vraagt, iets wat overigens wettelijk verplicht is. "We hadden dus al een beveiligingsbedrijf in de arm genomen, want we vermoedden dat het niet bij online intimidatie zou blijven", zegt organisator Michel van der Weide. "Die jongens hebben het uitstekend gedaan, het bleef vrij rustig, maar het was natuurlijk behoorlijk intimiderend. Er werd net ook vuurwerk afgestoken."

Politie grijpt in

Na ongeveer twintig minuten kwam de politie in groten getale naar het terrein. Rond kwart over vier werden de demonstranten verwijderd en dat verliep relatief rustig.
Organisator Michel van der Weide is geschrokken en baalt behoorlijk. "Je probeert iets leuks te organiseren in coronatijd en dan krijg je dit ineens. En dat terwijl wij gewoon verplicht zijn om die QR-codes te vragen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.